Vart är världen påväg?

Ibland så undrar vi vart världen är på väg. Vad den har blivit och vad den kommer att bli. Vi i Ung Vänster Blekinge blir extra mycket fundersamma när det visar sig att det i vissa fall är mer accepterat att vara nazist än att vara feminist. På natten till söndagen blev sex av våra kamrater utsatta för mordförsök av en nazistgrupp på öppen gata i Malmö. En fick livshotande skador och ligger nedsövd i respirator, medans en annan fick lungan punkterad. Alla fick föras till sjukhus. De blev attackerade med kniv.

Det hela skedde efter en feministisk demonstration på kvinnodagen med syfte att tjejer skulle ta kvällen tillbaka. Demonstrationen gick lugnt till, och det var på natten när våra kamrater gick på gatan som nazisterna slog till. Nazisterna kom ut från en pub när våra vänner gick förbi. Misshandeln började med en gång och var uppenbart planerad.

Tre män är gripna efter händelsen och polisen i Malmö bekräftar att minst två av dem är nazister. På söndagskvällen meddelade även Svenskarnas parti att några av de inblandade är medlemmar i partiet, som till hösten ställer upp i Karlskronas kommunval. Männen är i 25-årsåldern och gripna för mordförsök.

På gatan ligger fortfarande spår av det som hände. Krossat glas, slängda cyklar. Kanske även delar av vår mer och mer söndertrasade världsbild. Vart kommer världen att sluta? Ska man behöva vara rädd för att visa att man tycker att det är fel att tjejer inte kan vara ute på kvällen utan att utgöra en risk för sig själva? Ska det vara mer accepterat att vara nazist än vad det är att vara feminist?

Det tycker inte Ung Vänster Blekinge.

En manifestation kommer att hållas i Karlskrona på lördagen den 15 mars. En manifestation för att visa stöd för våra kamrater. Manifestationen är partipolitiskt obunden.

Fler manifestationer kommer att hållas i Blekinge med detta ändamål. Uppdateringar om dem kommer senare.

Vi ses där.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s