Förintelsens minnesdag

Igår, de 27:e Januari var det förintelsens minnesdag. Samma dag år 1945 tågade Röda arméns styrkor in i Polen och befriade fångarna i Auschwitz. Minnesdagen är till för att minnas förintelsens offer, och för att uppmärksamma kampen mot intolerans, rasism och antisemitism.

Ung Vänster Karlskrona stod under förmiddagen med kaffe och antirasistisk information på Klaipedaplatsen i Karlskrona. Vi stod även med en banderoll med texten Riv Murarna, för att knyta an till den inhumana asylpolitik som förs av EU och Sverige, som både stärker och stärks av rasistiska strömningar i Europa.

Ung Vänster Karlskronas ordförande Joar Sylvan kommenterar manifestationen:

”Det är viktigt att under denna dag belysa människor lika värde, och påvisa på vad en rasistisk utveckling i alla fall leder till. Att kämpa mot, och förändra, den asylpolitik som EU:s bestämmelser tvingar på även Svensk asylpolitik, är under denna dag extremt viktigt. Vi i Ung Vänster kämpar idag, liksom alla andra dagar mot all intolerans och alla rasistiska yttringar.”

Förutom att en person avböjde att ta emot ett antirastiskt flygblad med förklaringen att hen var Sverigedemokrat så var manifestationen lyckad, och många bra samtal fördes om vikten att kämpa mot de rasistiska utvecklingen.

Bild

Lämna en kommentar