NATO? NEJ TACK!

  Dags att INTE ansluta oss till NATO, LUF

Ni skriver att Sverige skulle få uppleva många positiva konsekvenser, utifall ett medlemskap i NATO upprättades. Men ni sätter er likt en groda på brunnens botten, och tränger ned ert redan smala synfält till brunnsöppningens storlek. Om ni hade simmat upp till ytan istället hade ni fått er en helt annan bild av verkligheten.

Vill vi försätta oss i en situation där vi tvingas kriga? Vill vi stödja USA och deras imperialistiska korståg (George Bush egna benämning på kriget)? Vill vi hindra fred och rättvisa? Nej det vill vi inte, Ung Vänster Karlskrona vill inte rätta sig in i det tänkandet! Många tror att NATO har som mål att verka som en hjälporganisation, men istället är deras de facto mål att säkerställa Amerikanskt intresse och dess inflytande på politiken i skakade länder, där folket i missnöje revolterar.

En diktatur byts ut mot en annan och folkets intressen fortsätter att förbises, till förmån för västvärldens behov. Ta Libyen som exempel, där dess olja idag skeppas iväg på stora containerfartyg, med kurs mot väst. Resurser, som för Libyen avgör välfärden, och som landet så desperat behöver. En handling som påminner om exploateringen som skedde under det typiskt imperialistiska 1800-talet! Vi menar att ett medlemskap i NATO skulle innebära att vi berättigar de omänskliga handlingar som sker i vinstintressets namn, och att en befrielse bör vara folkets sak, inte andra nationers! Därför är det viktigt att vi i Sverige fortsätter hålla en solidarisk syn på vår omvärld, och inte tar oss friheter i områden vi inte är berättigade till, på det viset som väst idag gör.

NATO är inte längre en motvikt mot Warszawapakten och har därför idag förbrukat sitt syfte, och agerare helt och hållet efter intressen som tidigare ovan nämnda. Ett stöd för NATO är ett stöd för andra människors lidande, död och fattigdom.

 

Kära LUF, er sötsliskiga naivitet är uppskattad hos ett barn, men är fullständigt motbjudande hos en meningsägare.       

Kan en nation vara fri om den förtrycker andra nationer? Det kan den inte!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s